[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis

>> kök&krök - recept - Kesobröd med vitlök och oliver


Kesobröd med vitlök och oliver


Redaktionen har kommit över receptet till ett synnerligen enkelt, lättbakat och jättesmarrigt bröd. Det avnjutes bäst färskt, men så gott som det är så försvinner det fort. Perfekt till soppa eller som bjudbröd på buffébordet. Nästan omöjligt att misslyckas med.

Ingredienser:
1 burk (250 gram) Keso naturelle eller feta-oliv
4 dl mjölk
12 dl mjöl
40 gram smör
3 tsk torrjäst
2 tsk salt
1 tsk socker
2 vitlöksklyftor
8-10 grovhackade svarta oliver

Gör så här:
*
Värm mjölken till lite varmare än fingervarmt
* Blanda alla torra ingredienser (mjöl, salt, socker och torrjäst) och häll sen i mjölk, keso och smöret som skall vara rumsvarmt.
* Pressa i vitlöksklyftorna och blanda ner olivhacket
* När degen är smidig och lossnar från degbunkens kanter låt den jäsa i 30 minuter under bakduk.
* Baka ut degen till två långsmala limpor på plåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
* Pensla brödet med vatten och strö över grovsalt.
* Grädda i ugn på 200 grader ca: 40 minuter.
* Låt svalna på galler en stund innan servering.

 

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 03-12-13


 
> maila crew@bulldozer.nu