[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök

>> kök&krök - recept - Kantarellkyckling


Kantarellkyckling


Filip tipsar om en kycklingrätt som även den mindre vane kocken skall kunna fixa.

Ingredienser:
2-4 kycklingfiléer
1 näve hackade kantareller
1 hackad gul lök
Mjölk
Maizena redding
Kinesisk soja
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Gör så här:
*
Stek på låg till medelvärme i olivolja. Vänd ofta så att ytan blir fint brun i stället för otäckt svart. Om man vill ha kycklingen lite starkare kan man salta och peppra den i början.
* När kycklingen är nästan klar lägg ned löken och kantarellerna. Stek tills löken är lite glasartad.
* Häll på mjölk, soja och maizena.
* Salta och peppra till smaken.
* Låt koka upp.

Servera med: kokt potatis.

Parenteser:
- Kinesisk soja smakar annorlunda än japansk. Använder man japansk blir smaken lite mjukare och inte riktigt lika söt.
Kikkoman är japansk, Pearl River brand är kinesisk.

- Om man lägger en klick smör i såsen blir den lite tyngre och krämigare.

- Man kan krydda med lite krossad dragon eller basilika för en örtigare smak.

 

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Filip Wiltgren : 04-01-15


 
> maila crew@bulldozer.nu