Fetaostkyckling
Jag brukar personligen ta åt mig äran för det
här receptet, men om någon vill slåss om saken
så är jag beredd att förhandla.
Fördelen är att det är lättlagat, nästan
omöjligt att misslyckas med och verkar tillräckligt festligt
för att du inte skall behöva skämmas för att
bjuda på det till fint.
Ingredienser:
1 st kycklingfilé per person
Fetaost (jag föredrar en sort med vitlök och fefferoni
i men det spelar ingen större roll). Du använder ungefär
ett paket på fyra filéer.
1 burk Campbells burksoppa (jag föredrar champinjon)
Gratängost
Salt
Peppar
Örtkryddor
Att servera till:
Ris
Kanske en lätt sallad
Gör så här:
* Koka upp riset.
* Värm ugnen till 225 grader.
* Skär upp filéerna längs med så de går
att vika upp som en bok.
* Skär tunna skivor av fetaosten och fyll filéerna med.
Krydda en smula i och vik sedan tillbaka "locken".
* Fixa till burksoppan i en kastrull. Hur du gör står
på burken.
* Häll burksoppan över filéerna, som du för
ändamålet har placerat i en ugnsfast form av lagom storlek.
* Lägg på gratängosten.
Om du gör väldigt många filéer så
kan det hända att du behöver mer än en burk soppa.
Men upp till fyra personer borde det räcka med en burk.
* Sätt in i mitten av ungnen i cirka 20-25 minuter.
* Servera med riset och den eventuella salladen.
Att dricka till:
Retsina passar givetvis utmärkt. Annars går det bra med
rött vin.
Fetaostkycklingen skäms inte heller i sällskap med Cola.
Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken
i botten på texten bara.
|