[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling

>> kök&krök - recept - Varm fruktsallad


Varm fruktsallad

Jag intalade mig länge att detta var en väldigt nyttig efterrätt eftersom den faktiskt inte innehåller nåt fett alls. Däremot en del socker. Men man behöver ju faktiskt inte äta upp allt själv...
Och kom ihåg - frukt är naturens eget godis.

Ingredienser:
4 päron
250 gram björnbär, hjortron eller hallon
250 gram jordgubbar
250 gram vindruvor
2 dl sirap
2 dl vatten
4 kryddnejlikor

Att servera till:
Vaniljglass

Gör så här:
* Koka sirap, vatten och kryddnejlikor i en kastrull tills ungefär hälften av vätskan är kvar.
* Skala päronen och skär dem i klyftor
* Koka päronen i lagen tills de börjar mjukna
* Halvera och kärna ur vindruvorna, halvera jordgubbarna och lägg dem i en skål tillsammans med bären
* Häll över sirapslagen med päronen i
* Servera varmt tillsammans med glass.


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Mia Gustavsson : 05-04-14


 
> maila crew@bulldozer.nu