[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling
> Varm fruktsallad

>> kök&krök - recept - Söndagsmiddag på rester


Söndagsmiddag på rester

Söndag, och så helt plötsligt råkar man ut för det där oplanerade besöket som alltid är trevligt, men som ändå skapar ångest hos en ensamstående person vars kylskåp mest består av diverse senapssorter och en ynklig grönsakslåda.
Eftersom jag endast dricker kaffe i sällskap eller på café så finns vare sig Gevalia eller någon annan sorts kaffe hemma.
Inte heller finns det bröd, fikabröd eller dylikt.
Det köps hem till planerade besök.
Men med lite fantasi, det som finns i skafferi och kylskåp och lite lessna grönsaker, som du antagligen hade slängt dagen efter, så kan du åstadkoma en riktigt god middag iaf.


Ingredienser:
2 morötter
1 ganska så liten squash
200 gram passerade tomater
Ev ½ - 1 dl vatten
3 hyfsat stora tomater
1 dl lätt-creme fraiche
1 kycklingfilé
3 marinerade kronärtskockshjärtan
1 knapp matsked kapris
2 vitlöksklyftor
½ buljongtärning
Svartpeppar

Serveras med:
Ris och kokt broccoli

Gör så här:
* Finhacka vitlöken och fräs i olja i en kastrull, riv morötterna och låt dem fräsa ihop med vitlöken.
* Putsa squashen och skär i grova strimlor, fräs med morot och vitlök.
* Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljongtärning och låt småkoka i cirka fem minuter. Späd eventuellt med vatten men det ska vara en fast röra.
* Skålla eventuellt tomaterna och skär dem i stora bitar, rör ner dem och sedan creme fraiche.
* Strimla en stekt kycklingfilé (rester av grillad kyckling, en burk tonfisk funkar också).
* Lägg ner i kastrullen och rör om försiktigt.
* Blanda ner marinerade kronärtskockshjärtan i bitar samt lite av marinaden och kapris med lite spad. Det ska inte koka bara bli varmt.
* Krydda med nymalen svartpeppar.
* Under tiden så har du kokat riset och lite broccoli separat.


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 


 
> maila crew@bulldozer.nu