Söndagsmiddag på rester
Söndag, och så helt plötsligt råkar man
ut för det där oplanerade besöket som alltid är
trevligt, men som ändå skapar ångest hos en ensamstående
person vars kylskåp mest består av diverse senapssorter
och en ynklig grönsakslåda.
Eftersom jag endast dricker kaffe i sällskap eller på
café så finns vare sig Gevalia eller någon annan
sorts kaffe hemma.
Inte heller finns det bröd, fikabröd eller dylikt.
Det köps hem till planerade besök.
Men med lite fantasi, det som finns i skafferi och kylskåp
och lite lessna grönsaker, som du antagligen hade slängt
dagen efter, så kan du åstadkoma en riktigt god middag
iaf.
Ingredienser:
2 morötter
1 ganska så liten squash
200 gram passerade tomater
Ev ½ - 1 dl vatten
3 hyfsat stora tomater
1 dl lätt-creme fraiche
1 kycklingfilé
3 marinerade kronärtskockshjärtan
1 knapp matsked kapris
2 vitlöksklyftor
½ buljongtärning
Svartpeppar
Serveras med:
Ris och kokt broccoli
Gör så här:
* Finhacka vitlöken och fräs i olja i en kastrull, riv
morötterna och låt dem fräsa ihop med vitlöken.
* Putsa squashen och skär i grova strimlor, fräs med morot
och vitlök.
* Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljongtärning
och låt småkoka i cirka fem minuter. Späd eventuellt
med vatten men det ska vara en fast röra.
* Skålla eventuellt tomaterna och skär dem i stora bitar,
rör ner dem och sedan creme fraiche.
* Strimla en stekt kycklingfilé (rester av grillad kyckling,
en burk tonfisk funkar också).
* Lägg ner i kastrullen och rör om försiktigt.
* Blanda ner marinerade kronärtskockshjärtan i bitar samt
lite av marinaden och kapris med lite spad. Det ska inte koka bara
bli varmt.
* Krydda med nymalen svartpeppar.
* Under tiden så har du kokat riset och lite broccoli separat.
Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken
i botten på texten bara.
|