[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling
> Varm fruktsallad
> Grönsaksröra
> Torkels stekta pasta m kyckling

>> kök&krök - recept - Knäckpaj


Knäckpaj


Anki tipsar om en supersmarrig paj som räcker till 8-10 personer, om man inte är vädans glupsk förstås.

Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk socker
1 äggula

Fyllning:
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör
1 dubbeldaim


Gör så här:
* Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggula till en deg.
* Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
* Ställ kallt i 10 minuter.
* Sätt ugnen på 150 grader.
* Nagga skalet och grädda i 10 min.
* Vispa ägg, farin, sirap, vanilj och salt. Vispa i smöret och häll smeten i skalet.
* Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
* Hacka daimen och strö över den.

Servera med:
Servera pajen kall med matlagningsyoghurt

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldzer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 05-07-30


 
> maila crew@bulldozer.nu