[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling
> Varm fruktsallad
> Grönsaksröra
> Torkels stekta pasta m kyckling
> Knäckpaj
> Plommonpaj
> Chokladmoussetårta
> Kycklingrisotto
> Bön- och kycklinggryta
> Fiskgryta med lax
> Avokado- och kräftsallad

>> kök&krök - recept - Köttfärsgratäng á la Anna


Köttfärsgratäng á la Anna


Det här är ett slags snabblasagne, eller macceroni al forno som italienarna skulle kalla den. Går snabbt, kan inte misslyckas, är supergott och räcker till ett halvt kompani. Just det här receptet är en fri tolkning av ett tips från en kompis (gissa hennes namn!).
Du kan själv lägga till och dra ifrån ingredienser efter smak - men grunden är köttfärs, pasta och ostsås.

(4 portioner)

Ingredienser:
4 portioner kokt valfri pasta (penne eller fusili t ex)
200 gram köttfärs
1 burk krossade tomater (gärna med smak)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner
salt
svartpeppar
chilipeppar eller cayennepeppar
1 förpackning Kelda ostsås
1-2 dl riven ost

Gör så här:
* Koka pastan al dente och låt rinna av
* Skala, hacka och bryn löken tillsammans med köttfärsen och champinjonerna
* Häll på tomatkross och pressa i vitlöksklyftorna, krydda.
* Låt köttfärssåsen koka ihop några minuter och smörj under tiden en ugnsfast form
* Varva pasta, köttfärssås och Kelda ostsås i formen
* Strö över rikligt med riven ost
* Grädda högt upp i ugnen, 275 grader, i cirka 10 minuter eller tills osten smält


Servera med:

Valfri sallad, riven parmesanost

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldzer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 06-10-05


 
> maila crew@bulldozer.nu