[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling
> Varm fruktsallad
> Grönsaksröra
> Torkels stekta pasta m kyckling
> Knäckpaj
> Plommonpaj
> Chokladmoussetårta
> Kycklingrisotto
> Bön- och kycklinggryta
> Fiskgryta med lax
> Avokado- och kräftsallad
> Köttfärsgratäng á la Anna

>> kök&krök - recept - Ananaspaj


Ananaspaj


Den här pajen är supersmarrig, och det kan jag säga efter att bara ha ätit den en enda gång. Jag har ännu inte provbakat den själv, men jag tänker göra det. Och för er som jag inte bjuder då kommer receptet här så att ni kan testa själva.

Ingredienser:

Deg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk krossad ananas

Gör så här:
* Blanda degingredienserna och tryck ut i en pajform. Ställ i kylen.
* Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
* Vispa ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg.
* Rör ner ananasen.
* Häll i fyllningen i formen.
* Grädda i ugnen på 200 grader i 15-20 min.
* Låt svalna.


Servera med:

Glass

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldzer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 07-01-25


 
> maila crew@bulldozer.nu