[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling
> Varm fruktsallad
> Grönsaksröra
> Torkels stekta pasta m kyckling
> Knäckpaj
> Plommonpaj
> Chokladmoussetårta
> Kycklingrisotto
> Bön- och kycklinggryta
> Fiskgryta med lax
> Avokado- och kräftsallad
> Köttfärsgratäng á la Anna
> Ananaspaj

>> kök&krök - recept - Potatis- och purjogratäng med bacon


Potatis- och purjolöksgratäng med bacon


Den här rätten kommer sannerligen inte att få dietisterna att jubla, men då och då behöver man ju en ordentlig dos flott.
Den har alla de viktiga byggstenarna i den strävan: bacon, ost och grädde. En potatisgratäng med hela måltiden i. Den är enkel att smäcka ihop, men behöver en timme i ugnen.
Du kan ju alltid grunda med en nyttig sallad under tiden...

(4 portioner)

Ingredienser:
8-10 potatisar
1 stor purjolök
2 pkt bacon
3 dl grädde
2-3 vitlöksklyfor
dessertost med vitlökssmak
svartpeppar
salt
riven ost

Gör så här:
* Skiva potatisen och strimla purjon.
* Varva purjo och potatis i ett lager, krydda med salt och svartpeppar och täck med baconskivor. Gör ytterligare ett lager potatis/purjo, krydda och täck med resterande bacon
* Blanda grädden med dessertosten och pressa i ett par vitlöksklyftor. Häll blandningen över formen och se till så allt blir täckt
* Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 45 minuter
* Ta ut och häll över osten och grädda i ytterligare 10-15 minuter tills osten blivit gyllenbrun

Servera med: En god grönsallad


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldzer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 07-09-02


 
> maila crew@bulldozer.nu