[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling
> Grillad lax med dillpotatis
> Kesobröd med oliver & vitlök
> Kantarellkyckling
> Snabb pastamiddag för två
> Rotfruktsgryta
> Pelletårta
> Fetaostkyckling
> Varm fruktsallad
> Grönsaksröra
> Torkels stekta pasta m kyckling
> Knäckpaj
> Plommonpaj
> Chokladmoussetårta
> Kycklingrisotto
> Bön- och kycklinggryta
> Fiskgryta med lax
> Avokado- och kräftsallad
> Köttfärsgratäng á la Anna
> Ananaspaj
> Potatis- och purjogratäng

>> kök&krök - recept - Texmex-soppa


Texmex-soppa


Innan våren kommit på allvar och det är säsong för grillat, utflyktsmackor och lätta sallader så kan det vara skönt att dämpa vårkylan med en ångande kryddstark soppa.

Denna mexikansk-influerade soppa kan du variera styrkan på. Vill du ha lite motvikt till hettan är det perfekt att klicka i lite creme fraiche eller naturell keso vid serveringen.

Den går också lätt att göra vegetarisk genom att skippa färsen och i så fall kan man riva i lite squash eller någon annan lämplig grönsak man råkar ha hemma. Bönor av olika slag passar också bra som utfyllnad om man vill ha en matigare variant.

(4 portioner)

Ingredienser:

400 nötfärs
2 morötter
100 gram vitkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl majskorn
100 gram broccoli
2 dl salsa eller krossad tomat
5 dl buljong eller fond
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk chili
1 tsk gurkmeja
salt, peppar

Gör så här:
* Skala och riv morötterna, skala och hacka löken, strimla vitkålen och dela broccolin i mindre buketter
* Fräs nötfärsen med löken i lite smör eller olja
* Tillsätt buljong, salsa/tomatkross oxch tomatpuré
* Häll i alla grönsaker, pressa i vitlöken och krydda
* Låt allt koka på låg värme i en kvart

Servera med: Nybakat bröd

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldzer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 08-04-07


 
> maila crew@bulldozer.nu