[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> Fem användbara grundrecept
> Vegetarisk lasagne

>> kök&krök - recept - Spansk gryta


Spansk gryta


Denna exotiskt klingande rätt är inte så utmanande för dina smaklökar att de bedövas, men kryddningens styrka avgör du själv.
Med både grädde och bacon i samma rätt kan man nästan inte misslyckas, i kombination med smarrig fläskfilé blir detta
den perfekta "bjuda på middag"-rätten (utom för vegetarianerna, men de får skylla sig själva).
Söndagsmiddag för svärföräldrarna eller lördagsmys på tu-man-hand eller varför inte lyxmatlåda på jobbet en trist måndag.
Modesty bjuder på receptet.

(4 personer)

Ingredienser:
500 gram fläskfilé
1 paket bacon
200 gram champinjoner
10 oliver
2 st tomater
2 dl grädde
1 paprika
soja
salt, peppar och paprikakrydda efter smak

Gör så här:
* Strimla paprikan, skär svampen, klyfta tomaterna och dela oliverna

* Stek baconet och lägg på hushållspapper för att rinna av

* Skär filén i skivor och stek på svag värme i fettet från baconet

* Krydda köttet, tillsätt paprika, svamp och oliver och fräs en stund

* Tillsätt tomaterna och grädden blandad med lite soja

* Sjud på svag värme i cirka 10 minuter

* Smaka av med salt och peppar, lägg baconet överst och servera

Trevliga tillbehör: ris och svartvinbärs-gelé.
Tips: Smakar bäst om den får kallna och sedan värmas upp igen!

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.


 

Maria Lägnert : 02-06-13


 
> maila crew@bulldozer.nu