[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> Fem användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Vegetarisk lasagne

>> kök&krök - recept - Inbakad kassler


Inbakad kassler


Kassler är nästan lika festligt som grillad kyckling eller räkor & vitt vin.
I kombinationen med smördegsplattor och vitlöks-sås blir det en vuxnare variant. Pilligt, men värt besväret, tipsar Maria.

(6 personer)

Ingredienser:
3 smördegsplattor
800 gram benfri kassler
150 gram vitlöksost (helst Cantadou)
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
½ dl finklippt persilja
1 ägg till pensling

Gör så här:
* Tina smördegsplattorna och lägg två stycken omlott på längden och kavla ut till en botten

* Rör vitlöksost, crème fraiche, persilja och pressad vitlök till en sås och skiva kasslern

* Ställ kasslerskivorna med sås emellan på smördegsbottnen så kasslern ser hel ut

* Bred resten av såsen över kasslern

* Kavla ut den tredje smördegsplattan så den täcker kasslern

* Vik upp kanterna på smördegsbottnen runt kasslern och täck med locket

* Pensla skarvarna med ägg och fäst ihop till ett tätt paket

Hit går det bra att förbereda och förvara i kylen. Sista steget gör du när det är dags för middag.

* Pensla hela paketet med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.


Trevliga tillbehör: fräsch grönsallad och bröd


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Maria Lägnert : 02-07-29


 
> maila crew@bulldozer.nu