[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler

>> kök&krök - recept - Spagetti i ugn


Spagetti i ugn


Det här receptet härstammar från en kompis kompis mamma, men ingredienser har lagts till och dragits ifrån under årens lopp för att maximera flottighet & bukfylla med lagom kryddning.
Det här är en perfekt bakfyllerätt när man vill ha nåt snabbt och lite fettdrypande. Funkar också att bjuda barnfamiljer på, för ungar brukar gilla den.

(4-6 personer)

Ingredienser:
Spagetti
1 paket bacon
1 burk tonfisk i vatten
1 burk champinjoner i skivor
3 dl grädde
3-4 tomater
1-2 klyftor vitlök
riven ost
salt, peppar

Gör så här:
* Strimla baconen i mindre bitar och bryn i stekpanna tillsammans med de avrunna champinjonerna.

* Blanda ner avrunnen tonfisk och pressa vitlöksklyftorna över.

* Häll på grädden, rör om och låt såsen sjuda

* Koka valfri mängd spagetti (beroende på hur många som skall äta) enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av i durkslag efter koktidens slut. Häll eventuellt en skvätt matolja över.

* Lägg spagetti i botten på en stor smord ungsform, häll såsen över.

* Placera skivade tomater som ett täcke över hela formen och toppa med rikligt med riven ost.

* Värm i mitten av ugnen på ca: 200 grader tills osten smält.

Trevliga tillbehör:
Behövs inga, men varmt vitlöksbröd eller en fräsch grönsallad kan funka om man har det som bjudrätt.


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Mia Gustavsson : 02-08-09


 
> maila crew@bulldozer.nu