[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj


>> kök&krök - recept - Vegetarisk lasagne


Vegetarisk lasagne


Allt som är vegetariskt behöver inte vara trist och smaklöst eller gjort på kokta rovor och linser (som för övrigt är grovt underskattade som ingrediens i maträtter). En klassisk köttfärs-rätt som lasagne blir tvärtom en helt ny smakupplevelse när basen är grönsaker istället.
Det här receptet har vi fått från Cissi och modifierat något för våra läsare. Smaklig måltid! låter hon hälsa.

(4 personer)

Ingredienser:
10-12 lasagneplattor
3 dl matlagningsgrädde eller Kelda ostsås
500 gram keso
300 gram färska champinjoner
1 burk krossade eller passerade tomater
1 burk majs
1-2 purjolök
1 gul lök
1 grönsaksbuljong-tärning
1 tsk socker
2-3 dl riven ost
timjan
salt, peppar

Gör så här:

* Skiva och hacka purjolök, lök och champinjoner och fräs allt i en klick smör.

* Häll sedan på tomatkross samt strö cirka 1 tsk socker och lägg i en buljongtärning. Salta och peppra samt tag i timjan efter egen smak.

* Häll i majsen och fyll på med cirka 3 dl vatten. Detta för att det ska bli mycket vätska så lasagnen inte blir torr (det behövs inte lika mycket om man använder färska lasagneplattor).

* Varva lasagneplattor med keso och grönsakssås i en ugnsfast form. Antalet plattor bestäms av hur stor formen är och hur många lager man vill ha. Tre lager är ganska lagom.
Keson kan också läggas direkt i såsen om man känner för det.
Resultatet blir det samma.

* Häll över matlagningsgrädden på toppen och in i ugnen enligt instruktioner på lasagne-paketet. Använder du torra plattor är 20 minuter i 250 grader en lagom tid.

* Strö över riven ost 10 minuter innan det är klart så den hinner gratineras lite men inte bli bränd.

Tips: Använd Kelda ostsås istället för matlagningsgrädde. God smak och lite mer fettsnålt.
Trevliga tillbehör: grönsallad och bröd.


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 02-05-30


 
> maila crew@bulldozer.nu