[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kropp&knopp

Läs mer:
> Sexdröms-enkäten

 

>> kropp&knopp - sexdrömmar

Vilka män har kvinnor sexdrömmar om?

Efter att ett flertal gånger hört killar i bekantskapskretsen spekulera helt uppåt väggarna om objekten för kvinnors sexdrömmar tycker jag att det är dags att försöka reda ut begreppen.
Det verkar finnas en stor förvirring på det här området och om nu så få killar och tjejer faktiskt pratar med varandra om sådana väsentliga, intressanta och snaskiga saker får väl Bulldozer plocka upp den tappade stafettpinnen ur necessären.

Det är intressant att i det urval som killar* tar fram som exempel på sådana män som de tror kvinnor tycker är sexiga, finns alltid samma tre män med i följande fallande ordning:

Brad Pitt (Sexigast av alla?)
Mel Gibson (Näst sexigast av alla?)
Sean Connery (Var sexigast av alla?)

Bland de tjejer som jag kollat med kvalar ingen av de här männen in på topplistan (utan möjligtvis Connery anno första "Highlander"-filmen).
Vadan då denna otroliga manliga fixering vid Brad Pitt?
Kan det vara så att han är mannen som alla killar vill vara kompis med?
Mannen som alla vill att deras syster ska gänga sig med så att de kan åka ut i naturen och flugfiska tillsammans med?
Kan det till och med vara mannen som alla killar innerst inne vill sätta på?
Mel Gibson och Sean Connery kan de vara ett par oemotståndliga fadersfigurer som man därmed tycker att ens kvinnliga bekantskapskrets inte kan annat än falla för och som man själv trängtar efter att få sparka boll och snickra bastu med?

Men på tjejers topplista över män kvinnor vill drömma heta och svettiga drömmar om dyker det istället ofta upp den typen av män, som normala kvinnor aldrig skulle överväga ens ett litet kort oseriöst förhållande med, alltså "bad boysarna".
Stenpuckat om man tänker efter.
Vem vill bli övergiven, bedragen och misshandlad i verkligheten?

(Men vad har någonsin verklighet haft med fantasi att göra om man inte ser att ens fantasier skapas av de underströmmar som verkligheten innehåller.
Som allt annat relaterat till sexualitet verkar även det här vara oerhört kulturellt betingat. Känns det inte orättvist att på det område där man helst vill vara en individ med unika önskningar är som mest ett karbonpapper på samtidens mossiga könsideal? Är det inte någon som känner till ifall det finns någon sexolog som har jämfört svenskars sexdrömmar med sexdrömmarna hos individer i isolerade indianstammar i Amazonas djungel och ifall slutsatsen är revolutionerande?)

Det verkar alltså som om kvinnor verkar ha en egen extrapuckad och hälsovådlig version av killarnas Madonna- och Horakomplex.
(Jag menar att horan så länge man använder kondom inte är så uppenbart farlig för hälsan som en potentiell våldsman.)
Kvinnor har alltså något slags Mysman- och Värstingmankomplex.
Varför skulle annars någon som trippelmördaren Juha ha fått tonvis med kärleksbrev i fängelset?
Att Sean Connery bubblar på både männens potentiella kvinnotopplista och kvinnornas topplista skulle kunna ha med det faktum att göra att han kan uppfattas som farlig på ett säkert sätt. Han sätter på ohämmade mängder kvinnor när han är singel men är trogen när han hittat den rätta.
Han lyfter heller aldrig handen mot sin kvinna men fightas vilt mot alla andra varelser på jorden som inte har rent mjöl i påsen.

Den stora skaran tjejer jag känner drömmer alltså om vilddjuret i form av Charlie Sheen och Russel Crowe eller annan valfri skandalomsusad lagom farlig hunk. Stackars Rob Lowe har till exempel åkt upp och ner på listan som en jojo då han först var värsting med självinspelad p-rulle med groupies men sedan blev mysman när han kom med i TV-serien "Vita Huset".

En liten skara slår det loss för rejält och de tänder endast på missgärningsmän och massmördare. Rent darwinistiskt tänkt behöver vi inte oroa oss för de här små varelsernas välbefinnande om en sisådär tusen år om de nu skulle börja gå från fantasi till handling vill säga.

Andra tjejer drömmer bara om främlingar.
De kanske är helt ointresserad av relationsbiten och bara av sexet?
Deras totala motsats finns också, det är den olyckliga skara kvinnor som går genom livet rodnande. De kvinnor som aldrig drömmer porriga drömmar om vare sig mysmän eller värstingar utan om en helt annan traumatisk sorts man.
Mannen som de aldrig någonsin i vaket tillstånd ens skulle beakta i sin vildaste fantasi som den sortens lekkamrat om han så vore den sista mannen på jorden.
Dessa kvinnor vaknar ofta skrikande och kallsvettiga mitt i natten och har fortlöpande fruktansvärda flashbacks under dagen om hur deras menlöse arbetskamrat Sven-Styrbjörn ömt smeker deras innanlår flankerad av den beige studievägledaren från gymnasiet.
Kan detta vara ett tecken på att man skäms för sin sexualitet eller att man inte kan stå för att man tänder på personer som inte är tillgängliga eller attraktiva enligt den gängse normen?

Hur skiljer sig då dessa kvinnors drömobjekt från männens drömobjekt?
Ja, så vitt jag förstår verkar män kunna drömma om i stort sett vem som helst.
Vet otroligt nog ett par killar som faktiskt har sexdrömmar om sina egna flickvänner. Det har jag aldrig hört talas om någon som helst kvinna som har haft om sin partner efter att den blev partner.
Mäns sexdrömmar verkar alltså lyckligt frigjorda från en stärre mängd skuld och skam än kvinnornas. Mer varierande och därmed en massa skojjigare eller är gräset bara grönare på andra sidan?
Måste vi ändra på hela samhällsstrukturen innan vi kan få lite enmanciperat nattligt snuskande på det här stället? Har jag helt fel eller har jag missat något?

För att ta reda på det skickade jag ut en enkät till en massa människor. 8 tappra svarade (några av egen fri vilja och några efter känslomässig utpressning).
Det ovanstående är alltså helt fria associationer från min sida, vill du veta hur det egentligen ligger till med svenska folkets sexvanor (för att låna en sliten fras) så ska du läsa Bulldozers sexdrömsenkät

 

* Jag har helt rått klumpat ihop alla stackars människor av hankön i en homogen klump utan nyanser som jag hänvisar till som män eller killar och detsamma gäller sådana av honkön som blir kvinnor och tjejer även om jag kanske är något partisk och mer nyanserad i min bild av dessa.

 


Agnes Hulthén : 02-11-28 
> maila crew@bulldozer.nu