[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

hem&hobby

Ullared-surfa:
> Ge-Kås
> Falkenbergs turistinformation

>> hem&hobby - ullaredguide

Ullared för Dummies

Ullared är ett samhälle i Falkenbergs kommun, i Halland, dit folk åker för att shoppa järnet. I Ullared ligger det kända/ökända varuhuset Ge-Kås dit över tre miljoner besökare vallfärdar varje år. För många är Ullared synonymt med Ge-Kås.
Förutom det ovan nämnda giganto-komplexet finns det en uppsjö av andra lågprisaffärer i Ullared.


hemske kvittoUllared är ett äkta shopping-Mecca som t o m ombesjungits av Peter Wahlbeck och för er som aldrig varit där erbjuder Bulldozer här en lättfattligt guide till en av Sveriges största turistfällor.

Öppetider

Måndag-Fredag 8-18
Lördag 8-14
Stängt på söndagar

Klockslag

Bra tider är antingen en timme innan öppningstid eller efter 16.30. Tänk på att gå i god tid till kassorna innan den sista desperata anstormningen.

Datum

Akta dig för att åka dit samtidigt som det är lönehelg, pension eller barnbidrag. Semestertider är alltid hektiskt och det samma gäller för julhandeln. 

Parkering

Ge-Kås har en bra vägbeskrivning på sin hemsida. När du kommer till Ullared så finns det stora skyltar som visar vägen till den megastora parkeringen som ligger mitt i smeten. Parkeringen är gratis.

Kundvagnar

Ge-Kås nya kundvagnar har en översiktskarta som kan vara mycket bra att ha. Lokalerna är rejält stora.
Vagnarna som är extra stora är även utrustade med tippskydd och rullskydd.
Passa din vagn så att ingen annan snor den om det är mycket folk och lite vagnar och lämna absolut inte handväskor eller andra värdesaker i. 

Vilka är de bra köpen?

Bra köp brukar varar:
Barnkläder, hemtextil, livsmedel, hygienartiklar, rengöringsattiraljer, CD-skivor, bilstereo, köksredskap, presentprylar, engångsmaterial, ljus, servetter, leksaker, biltillbehör osv 

Vilka är de dåliga?

Sämre köp kan herr och damkläder vara så kontrollera kvaliteten noga innan köp. Smink har en del b-iga märken.
 

Övriga affärer

I Ullared finns en drös andra prisvänliga affärer t ex:
HM, SkoBo, Bok-Olle m m
Titta in i de olika affärerna, ligger de i Ullared kan du vara rätt säker på att de har låga priser som affärsidé. 

Fika

Det finns gott om snabbmatställen till humana priser. Vegetariska alternativ är inte så vanligt förekommande. En käck idé kan vara att äta innan du går in på Ge-Kås så du inte bryter samman vid chipshyllan. 

Pengar

Ge-Kås tar kort och pengar med lika glada miner. Betalar du med kort behöver du inte krisa ihop när du tappat överslagsräkningen efter 100:ade grejen. Det kostar nästan aldrig under 1000 kr att handla på Ge-Kås.

Det finns bankomat inne på Ge-Kås och även vid HM. Det finns en minut vid Förenings-Sparbanken som ligger en bit längre bort. 

Säkerhet

Lämna inte handväskan i vagnen. Akta dig för förvirrade bilister på parkeringen och alldeles utanför Ge-Kås utgång. Tappar ni bort någon så går det utmärkt att efterlysa personen i fråga i informationen. Det är en god idé att bestämma en uppsamlingsplats inne i varuhuset.

Agnes Hulthén : 2000


 
> maila crew@bulldozer.nu